Moskova’da 19 Mayıs coşkusu: Ellerinde bayraklarla koştular

Rusya’nın farkı şekillerinde 2017’den beri koşulan yarı maraton “ZaBeg.RF”de, bu yıl denk geldiği 19 Mayıs’ta Moskova’da yaşayan Türklerin toplu katılımı ile renkli sahneler yaşandı. Bu yıl Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği ve Moskova Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) organizasyonuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında koşuya Türk vatandaşları ellerinde bayraklarla katıldı.

Moskova Büyükelçiliği sayfasında etkinlik şöyle paylaşıldı:

“Rusya’nın başkenti Moskova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen koşuya Türk vatandaşları ilgi gösterdi.

Rusya’nın birçok kentinde 2017’den bu yana düzenlenen ‘Rusya Yarı Maratonu’ kapsamında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı ateş bugün hala yanmaya devam ediyor.

Bizler de Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı Moskova’da bulunan öğrencilerimiz, vatandaşlarımız ve Büyükelçiliğimizin genç ve genç kalan mensuplarıyla birlikte Moskova Yarı Maratonu’na katılarak coşkuyla kutladık, bayrağımızı dalgalandırdık, Atamızı andık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!”

Büyükelçi Tanju Bilgiç ve Moskova YEE Koordinatörü Mehmet Ülker ile birlikte çok sayıda Türk vatandaşı, yarı maratonun 5 kilometrelik etabını Türk bayrağıyla koştu.

Bu yıl Moskova’da etkinlikte 21 kiometrelik yarı maratonu 23 bin kişi koştu. Toplamda ülke genelinde yaklaşık 150 bin kişi maratona katıldı. Moskova’daki 5 kilometrelik yarışa ise 7 binden fazla kişi katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x